Zij-instromer kinderopvang

20-36 uur | Locatie: diverse

Wil je werken in de kinderopvang, maar beschik je nog niet over de juiste kwalificaties? Kibeo helpt je in samenwerking met KansKwadraat opleidingen op weg. Word zij-instromer in de kinderopvang!

 

Heb je ervaring in de kinderopvang, maar voldoet jouw diploma niet (meer) aan de huidige eisen voor het werken op de dagopvang of buitenschoolse opvang (BSO)? Of heb je juist geen ervaring, maar bijvoorbeeld een diploma in de gehandicaptenzorg, activiteitenbegeleider, sociaal werk of een andere diploma in de zorg en welzijnssector? Bij Kibeo kun je een zij-instroom traject volgen waarbij je je binnen 3 maanden kwalificeert om in de kinderopvang te werken! Dit opleidingstraject bieden wij in samenwerking met KansKwadraat opleidingen aan.

We hebben op verschillende vestigingen in al onze regio's mogelijkheden om als zij-instromer aan de slag te gaan. 

Wat vragen wij?

Doe de diplomacheck en kijk of je in aanmerking komt voor dit zij-instroom traject. Opleidingen waar A2 of B2 bij staat komen in aanmerking voor het zij-instroom traject. A2 kwalificeert voor dagopvang en BSO. B2 kwalificeert voor BSO.

 

Tijdens het zij-instroom traject kom je te werken op één van onze vestigingen. De opleidingskosten worden door Kibeo vergoed. Hiervoor teken je een studieovereenkomst. Daarnaast krijg je van ons een leerarbeidsovereenkomst van minimaal 20 uur per week. We kijken samen welke vestiging het beste bij jou past.

 

De opleiding via KansKwadraat duurt 2 tot 3 maanden. Verspreid over deze periode heb je 3 dagdelen les, volg je 10 tot 15 uur e-learning modules en voer je op de werkvloer jouw praktijkopdrachten uit. De les wordt verzorgd op een vestiging van Kibeo in de regio waar jij werkt. Op de werkvloer word je begeleid door een werkbegeleider en enthousiaste collega’s die jou graag alle kneepjes van het vak leren. De praktijkopleider vormt de schakel tussen jou, de werkbegeleider en de opleider. Na het behalen van de opleiding ontvang je een certificaat dat voldoet aan de eisen van de cao en goedgekeurde aanvullende scholing.

Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en doorzettingsvermogen nodig, want het is een snel en intensief opleidingstraject. 

Na afronding van het zij-instroom traject volgt er een verdiepingstraject. Bijvoorbeeld scholing voor het werken op een VVE-groep, waar peuters extra ondersteuning krijgen in hun ontwikkeling. We kijken samen met jou welke certificaten je nog meer nodig hebt. We maken hierbij gebruik van onze Kibeo Academie Online, een speciaal ingericht leerportaal voor Kibeo medewerkers.

Vanwege deelname aan traininsgdagen op een andere vestiging dan de eigen vestiging is eigen vervoer noodzakelijk. 

 

Werken bij Kibeo

Werken bij Kibeo betekent een leuke, verantwoordelijke en veelzijdige baan in een dynamische organisatie.
Doordat Kibeo continu in beweging is en altijd vooruitkijkt, is er veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.

Bij Kibeo kan je jezelf blijven ontwikkelen in je vakgebied. Wij hebben een eigen intern opleidingsprogramma; De Kibeo Academie.
Iedereen die bij Kibeo werkt, volgt jaarlijks een aantal cursussen, waarmee de vakkennis wordt verdiept en aangevuld. Zo zorgen we voor kwalitatief goede opvang en voldoende uitdaging voor jou.

Je krijgt een salaris volgens de cao Kinderopvang tussen € 2.041 en € 2.720 bruto per maand (schaal 5) op basis van een 36-urige werkweek.
Daarnaast krijg je prima arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering, vergoeding tunnelkosten en tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
Je ontvangt een contract voor 1 jaar en bij goed functioneren volgt een contractverlenging.

 

Interesse?

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Claudia Korstanje, Recruiter, 06 22 84 81 80 of met Malou Stam, Recruiter via 06 59 83 82 04. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Na een diplomacheck nodigen wij je uit voor een (online) kennismakingsgesprek.

De opleidingsplaatsen zijn beperkt. Wacht niet te lang en solliciteer nu!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over Kibeo

Kinderopvang is belangrijk voor ieder kind. Kinderen leren hoe ze contact krijgen met andere kinderen, ze maken er hun eerste vriendjes, ze leren zich goed voelen in een groep en krijgen zelfvertrouwen. Door laagdrempelige en leeftijdsgerichte activiteiten werken we aan de ontwikkeling van de kinderen op jouw groep. Jij speelt hierin een belangrijke rol, of je nu op de groep werkt als pedagogisch medewerker, of werkzaam bent op het servicekantoor. Bij Kibeo kan je jezelf blijven ontwikkelen in je vakgebied. Zo zorgen we voor kwalitatief goede opvang en voldoende uitdaging voor jou.