MJL_3272-min MJL_3272-min

Zij-instromer kinderopvang

Graphic

Klaar voor een carrièreswitch?
Word zij-instromer in de kinderopvang!

Heb je geen ervaring in de kinderopvang, maar bijvoorbeeld een diploma in de gehandicaptenzorg, activiteitenbegeleider, sociaal werk of een ander diploma in de zorg- en welzijnssector? Of heb je juist wel ervaring in de kinderopvang, maar voldoet jouw diploma niet (meer) aan de huidige eisen voor het werken op de dagopvang of buitenschoolse opvang (BSO)? Bij Kibeo kun je een zij-instroom traject volgen, waarmee je je binnen 3 maanden kwalificeert voor werken op de groep! Dit opleidingstraject bieden wij in samenwerking met KansKwadraat opleidingen aan.

Doe de diplomacheck en kijk of je in aanmerking komt voor dit zij-instroomtraject!

Doe de diplomacheck!
Solliciteer op de functie zij-instromer
In het kort

Het zij-instroom traject

  • Tijdens het zij-instroomtraject kom je te werken op één van onze vestigingen
  • Kibeo vergoed de opleidingskosten
  • Je krijgt van ons een leerarbeidsovereenkomst van minimaal 20 uur per week
  • Samen kijken we welke vestiging het beste bij jou past!

Over de opleiding

De opleiding via KansKwadraat duurt 2 tot 3 maanden. Verspreid over deze periode heb je 3 dagdelen les, volg je 10 tot 15 uur e-learning modules en voer je daarnaast op de werkvloer jouw praktijkopdrachten uit. De les wordt verzorgd op een vestiging van Kibeo in de regio waar jij werkt. Op de werkvloer word je begeleid door een werkbegeleider en enthousiaste collega’s die jou graag alle kneepjes van het vak leren. De praktijkopleider vormt de schakel tussen jou, de werkbegeleider en de opleider. Na het behalen van de opleiding ontvang je een certificaat dat voldoet aan de eisen van de cao en goedgekeurde aanvullende scholing.

Na het traject

Na afronding van het zij-instroomtraject volgt er een verdiepingstraject. Bijvoorbeeld scholing voor het werken op een VVE-groep, waar peuters extra ondersteuning krijgen in hun ontwikkeling. We kijken samen met jou welke certificaten je nog meer nodig hebt. Hierbij maken we gebruik van onze Kibeo Academie Online, een speciaal ingericht leerportaal voor Kibeo medewerkers.