DSC_0647 DSC_0647
Collega's vertellen

Collega Pierre over werken op het Servicekantoor

Graphic
Gepubliceerd 3 oktober 2023

In 2017 is Pierre Kaat bij Kibeo begonnen als klantadviseur, maar na zo’n 5 jaar was hij toe aan iets anders. Hij switchte binnen Kibeo van functie en is nu bijna dagelijks op het Servicekantoor in Goes te vinden als medewerker Personeel & Salarisadministratie. Hij vertelt je graag hoe hij dit zelf ervaart. 

Afgeronde opleiding Personeel en Arbeid begon toch weer te kriebelen
De switch van functie kwam voor Pierre niet geheel onverwachts. Voordat hij ging werken heeft hij namelijk de opleiding Personeel en Arbeid afgerond. “Op die leeftijd paste een functie als klantadviseur toch beter bij mij. In de afgelopen jaren heb ik ontzettend veel geleerd over de kinderopvang, waar de meeste behoefte aan is en hoe ik ouders het beste kan helpen,” vertelt Pierre over zijn tijd bij de afdeling Klantrelatie. “Toch begon mijn interesse in Personeel en Arbeid ook weer te kriebelen. Toen de vacature medewerker Personeel & Salarisadministratie voor de 3e keer voorbijkwam, besloot ik ervoor te gaan,” vult Pierre aan. 

Het belang van behulpzame collega’s waar je een goede klik mee hebt
Toen Pierre zijn wens om van functie te switchen aangaf bij zijn leidinggevende, regelde zij vrijwel direct een sollicitatiegesprek voor hem. “Ik ging zonder verwachtingen het gesprek in, maar het werd me echt gegund.” Inmiddels is Pierre al bijna een jaar werkzaam in zijn nieuwe functie en in de afgelopen maanden heeft hij ontzettend veel geleerd. “Ik word blij van nieuwe dingen leren en dat doe ik nog iedere dag. Ik kan met al mijn vragen terecht bij mijn directe collega die mij ook heeft ingewerkt, waar ik heel blij mee ben.” Pierre is heel tevreden over zijn nieuwe functie en nieuwe collega’s. “Eigenlijk hadden we vanaf dag 1 al een klik,” vertelt Pierre enthousiast.  

Waardering voor je werk en een werkgever met een goed hart
Waardering is ontzettend belangrijk. Om met plezier naar je werk te gaan en om je werk goed te kunnen doen. “We krijgen regelmatig een kaart of een presentje als blijk van waardering. Daarnaast zie ik deze kans om van functie te mogen switchen ook als een vorm van waardering.” Naast Pierre zijn er meerdere collega’s die binnen de organisatie van functie zijn geswitcht. Pierre licht toe: “Het doorstroombeleid bij Kibeo is erg goed. Ze doen er veel aan om ervoor te zorgen dat je goed op je plek zit en soms worden er zelfs nieuwe functies gecreëerd. Naast de kaarten en presentjes die ik eerder noemde, krijg ik ook een goed salaris.”  

Wil jij ook werken bij Kibeo? Bekijk hier onze vacatures. Wie weet zit de vacature voor jouw droombaan er wel bij!