6.1 Stage PW3 of PW4 (pedagogisch werk) (2) 6.1 Stage PW3 of PW4 (pedagogisch werk) (2)
In de media

Kibeo investeert in rol als praktijkopleider in kinderopvang

Graphic
Gepubliceerd 28 februari 2022

Hoe ervaren studenten stageplekken in de kinderopvang? Waar zijn verbeteringen mogelijk? Hoe begeleid je studenten optimaal? Het zijn belangrijke vragen die gesteld worden in de intensieve samenwerking tussen Kibeo Kinderopvang en SBB.

Studenten een goede stageplek bieden, met intensieve begeleiding en lesstof die aansluit op de praktijk. Dat zijn belangrijke doelen in de samenwerking die Kibeo is aangegaan met SBB voor drie jaar. Beide partijen werken intensief samen aan een zo relevant mogelijke stageplek voor studenten én met het vooruitzicht op een baan bij Kibeo.

Veel stageplekken

De samenwerking met Kibeo is intensief, mede door het grote aantal stageplekken bij de kinderopvangorganisatie, vertelt Barbara Vos, teamcoördinator bij SBB. Barbara: “Kibeo is een grote organisatie waar veel studenten worden begeleid: jaarlijks zo’n 250. Omdat in de kinderopvang momenteel een groot tekort aan medewerkers bestaat, is het nóg belangrijker om te monitoren hoe mbo-studenten de stages in deze sector ervaren. Die ervaringen zijn heel bepalend: studenten zijn in feite de ambassadeurs van een goed leerbedrijf. Zijn de ervaringen goed, dan vertellen zij dat door aan anderen. Maar dat doen zij ook wanneer de ervaringen minder goed zijn.

“In onze samenwerking met Kibeo zijn we een maatwerktraject aangegaan”, vervolgt Barbara. “We trekken nauw met elkaar op. We zien elkaar regelmatig en organiseren themabijeenkomsten met de praktijkopleiders van Kibeo. Daarnaast denken we mee om bijvoorbeeld versnelde opleidingen aan te bieden voor pedagogisch medewerkers. Tegelijkertijd moet dat niets af doen van de kwaliteit, zodat bedrijven gekwalificeerde medewerkers krijgen.”

Lees dit artikel verder