Barendrecht Riederhof-4 Barendrecht Riederhof-4
In de media

Unieke samenwerking Kibeo en Werkgeversservicepunt Rotterdam Rijnmond

Graphic
Gepubliceerd 18 januari 2024

Op vrijdag 19 januari ondertekenen Kibeo en Werkgeversservicepunt (WSP) Rotterdam Rijnmond een bijzondere samenwerkingsovereenkomst bij Kibeo Riederhof in Barendrecht.  

Stagiaires van mbo niveau 2 krijgen de kans om BBL-stage te lopen in de kinderopvang

De samenwerking tussen deze organisaties gaat om een uniek project. Vijf stagiaires krijgen de primeur om op mbo niveau 2 een BBL-stage te lopen als groepshulp bij Kibeo. BBL-stages werden tot nu toe alleen op niveau 3 en 4 aangeboden. Kibeo biedt de meeste stageplaatsen aan van alle kinderopvangorganisaties die deelnemen aan dit project. Ook bieden zij de stagiaires de kans om door te groeien naar mbo 3 en 4 om uiteindelijk als pedagogisch professional aan de slag te gaan. Alle kandidaten hebben aangegeven hier gebruik van te willen maken.

Kibeo als enige organisatie binnen dit project zonder vestiging in Rotterdam

Werkgeversservicepunt Rotterdam Rijnmond werkt in dit project met verschillende kinderopvangorganisaties binnen Rotterdam. Hierbij is Kibeo de enige organisatie die niet in Rotterdam is gevestigd. Wethouder Tim Versnel uit Rotterdam en medewerkers van het ministerie OCW volgen dit project met veel belangstelling. Zo bracht wethouder Tim Versnel recent een bezoek aan Kibeo Riederhof waar binnenkort 2 stagiaires aan de slag gaan. Kortom, een bijzondere en unieke samenwerking met een hoge maatschappelijke functie.