MJL_4924 MJL_4924
Nieuws

Medewerkers leren en ontwikkelen online

Graphic
Gepubliceerd 1 juni 2021

Kibeo lanceert gloednieuw online leerplatform voor medewerkers

Kinderopvangorganisatie Kibeo hecht veel waarde aan de ontwikkeling van haar werknemers. Op 1 juni 2021 lanceerde de organisatie het online leerplatform ‘Kibeo Academie Online’, waar alle medewerkers van Kibeo op een laagdrempelige en overzichtelijke manier de kans krijgen hun vakkennis te verdiepen en verrijken.

Mara Oele, Clustermanager Opleiding en Training bij Kibeo, is erg blij met de lancering van het nieuwe leerplatform; ‘’Binnen Kibeo hechten wij veel waarde aan de doorlopende ontwikkeling van onze medewerkers. De lancering van dit gloednieuwe online leerplatform biedt medewerkers de kans om hun vakkennis te verrijken.’’

Medewerkers hebben de regie over hun eigen ontwikkeling
Voorheen werden alle bijeenkomsten voor medewerkers fysiek georganiseerd. Door de coronapandemie waren de trainers van Kibeo genoodzaakt hun trainingen online te geven, dit heeft de ontwikkeling van het online leersysteem versneld. De klassikale bijeenkomsten worden nu alleen nog toegepast bij trainingen waarbij dit nodig is. Dit scheelt reistijd naar de trainingslocaties, die meteen aan de scholing zelf besteed kan worden. Naast de verplichte trainingen kunnen medewerkers kiezen uit trainingen, artikelen, e-learnings of video’s met zeer uiteenlopende onderwerpen. Zo is er voor iedere medewerker wel iets te vinden dat in zijn of haar interessegebied valt.

‘’Bepaalde trainingen hebben deadlines, maar het uitwerken van opdrachten en leren kan op ieder gewenst moment en vanaf iedere gewenste locatie, zolang de training maar binnen de deadline wordt afgerond. Dit maakt het flexibel en zorgt ervoor dat medewerkers meer de regie krijgen over hun eigen ontwikkeling’’ Aldus Mara Oele, clustermanager opleiding en training.

Interactie tijdens live-events
Vanuit de Kibeo Academie wordt er veel waarde gehecht aan interactie met en tussen werknemers. Daarom organiseert Kibeo Academie Online regelmatig live-events. Tijdens deze events staat er een onderwerp centraal waar medewerkers met elkaar over in gesprek gaan en waar ze verschillende opdrachten over maken. Deze events geven werknemers de mogelijkheid om in contact te komen met collega’s en hun ervaringen met elkaar te delen.

Altijd zicht op de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers
Via het online leerplatform krijgen medewerkers toegang tot een persoonlijk dashboard. Hier vinden ze al hun ontwikkelingen en vorderingen van trainingen terug. Een leidinggevende kan ook interessante trainingen toewijzen of vragen om bepaalde certificaten, die bijvoorbeeld bijna aflopen, te behalen.

Positieve reacties na lancering online leefsysteem
Veel medewerkers hebben al een kijkje genomen op Kibeo Academie Online. De reacties zijn erg positief. Veel medewerkers geven aan het een echte vooruitgang te vinden. Video’s over gezond aan het werk en digitalisering worden al erg goed bekeken.