MJL_3557-min MJL_3557-min
Collega's vertellen

Collega Ania vertelt over werken bij Elorah in Vlaardingen

Graphic
Gepubliceerd 19 juli 2023

Via een overgenomen kinderopvangorganisatie kwam Ania Gerritzen als pedagogisch medewerker in dienst bij Elorah. De christelijk reformatorische opvang van Kibeo. Vrijwel direct nadat ze bij Elorah in dienst kwam maakte ze de overstap naar vestigingsmanager. Ze vertelt je graag zelf hoe ze dit ervaart.

Ania heeft al meer dan 20 jaar ervaring en is afgestudeerd in Psychopedagogiek

Met al meer dan 20 jaar ervaring is Ania een echte pedagogisch professional. Zelf zat ze in Polen op de opvang, waar ze als peuter een juf kreeg die 8 jaar lang haar juf bleef. “Als kind wist ik al dat ik later met kinderen wilde werken. Ik had zelf zo een lieve en leuke juf. Zij heeft mij echt geïnspireerd om dit pad te volgen. Ik wilde hetzelfde voor kinderen betekenen als dat zij voor mij deed,” vertelt Ania over haar keuze om met kinderen te werken. Nadat ze is afgestudeerd in Psychopedagogiek en haar master heeft behaald, is Ania naar Nederland verhuisd.

Kinderen zien groeien en ontwikkelen. Die bloei bij kinderen, dat is gewoon het allermooiste!

“Dagelijks zie ik de kinderen groeien en ontwikkelen. Iedere dag opnieuw leren ze nieuwe dingen. Zo had ik laatst een meisje op de groep die te vroeg geboren is. Hierdoor had ze al veel meegemaakt en deed ze iets langer over haar ontwikkeling dan de andere kinderen op de groep. Dat is absoluut niet erg, want ieder kind ontwikkelt op zijn of haar eigen tempo. Ze stond heel voorzichtig op, zei ineens 5 woorden en keek me vervolgens trots aan. Wauw, daar word ik gewoon heel blij van. Die bloei, dat is gewoon het allermooiste! En dan die blijdschap die ik bij haar ouders zag toen ik dit vertelde. Ja daar doe je het voor.” In haar hoofd gaat Ania nog even terug naar dat moment en glimlacht.

Ania is christelijk en kan bij Elorah werken vanuit haar christelijke identiteit

Naast dat ze ontzettend blij wordt van werken met kinderen, is Ania ook blij dat ze bij Elorah vanuit haar christelijke identiteit kan werken. Maar hoe ziet dat er precies uit? “Van knutsels tot liedjes, we proberen zoveel mogelijk activiteiten te koppelen aan Bijbelse thema’s,” legt Ania uit. “Zo staan we stil bij christelijke feestdagen, zoals onder andere Pasen en Kerst. We lezen uit de Bijbel, zingen Psalmen en bidden samen.”

Bij Elorah wordt Ania gezien voor wie ze is en wat ze doet

Ania krijgt ontzettend veel waardering van de kinderen en hun ouders. Maar waardering van je werkgever is natuurlijk ook heel fijn! “Ik krijg er bijna tranen van in mijn ogen, maar bij Elorah word ik echt gezien voor wie ik ben en wat ik doe. Niet als Poolse, maar als Ania, de pedagogisch professional.” Ania is ook heel blij met haar regiomanager. “Ik krijg veel waardering van mijn regiomanager. Werken als vestigingsmanager was voor mij heel nieuw. Daarnaast is Nederlands mijn 2e taal. Daardoor maakte ik weleens een foutje, maar mijn regiomanager toonde altijd begrip en zei: het is niet erg, we lossen het samen op. Een fout maken kan gebeuren, als je je best maar doet. Dat is wat telt bij Elorah,” eindigt Ania met een tevreden blik het interview.

Wil je ook werken bij Elorah?

Wil je ook werken vanuit je christelijk reformatorische identiteit bij een werkgever die jou ziet voor wie je bent en wat je doet? Bekijk hier onze vacatures. Wie weet zit je droombaan er wel tussen!